URL : http://www.ah.nl/..
Gegrilde Entrecote met Shiitakesaus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 15 min., 30 min. wachten
 Onbekend
 Bakken
 Frankrijk
Ingrediënten - voor 4 personen
  • 4 Entrecotes van ongeveer 130 gr.
  • 2 el.. olijfolie
  • 300 gr. shiitakes
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 wortel, kleingesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl. runderfond
  • 2 dl. rode wijn
  • 1 dl. room
  • 1 dl. cognac
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • Bereidingswijze

    Verwarm 1 eetl olie. Bak hierin 1 minuut de shiitakes en de ui, wortel, bleekselderij en de knoflook. Blus af met de fond, wijn, room en de cognac. Laat 30 min. trekken. Giet de saus door een zeef en doe hem terug in de pan. Is de saus te dun, laat 'm dan even in koken. Verwarm de resterende olie met de boter in een bakpan. Bak hierin de entrecotes aan beide kanten 2 minuten. Bestrooi ze met zout en haal ze uit de pan (bewaar het bakvocht). Houd ze warm. Bak de resterende shiitakes 1 minuut in het bakvocht. Roer ze daarna door de saus. Serveer de saus bij de entrecote.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : koekenpan,hapjespan
    Suggesties :
    Lekker met aardappelgratin en haricots verts met hazelnoten.